Unul dintre cei trei răniţi se află în stare gravă, a anunţat serviciul de pompieri din Munchen.
Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de foraj în scopul construcţiei unui tunel, a precizat poliţia. Zona periculoasă a fost izolată. "Nu există pericol în afara acestei zone", a precizat poliţia.
Aktuell Feuerwehr und Notarzt vor Ort. Rechts vom Kran liegt ein Bagger/Raupe auf der Seite. Verbogene Förderschnecke dahinter. SBahn steht, kein Zugverkehr. #münchen pic.twitter.com/sKYPEHNhbK
— FloManGold (@FloManGold) December 1, 2021
Experţi în explozibili au fost chemaţi pentru a examina rămăşiţele bombei care a explodat, precizează serviciul de pompieri.
Circulația trenurilor a fost oprită
Din cauza exploziei, traficul feroviar spre şi dinspre principala gară feroviară a fost suspendat, potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn. Nu se ştie când se va relua traficul feroviar, scrie Agerpres.
Este neclar de ce bomba nu a fost descoperită înainte ca în zonă să înceapă lucrările. Autorităţile din Munchen efectuează cu regularitate sondări pentru a descoperi posibile bombe neexplodate.
Proiectilele rămase din Al Doilea Război Mondial pot fi extrem de periculoase. Mărturie stă și cazul unui tânăr din Iași care a încercat să desfacă o bombă cu bormașina.
Ministrul de interne din landul Bavaria Joachim Herrmann s-a deplasat la locul exploziei şi a precizat că bomba lovită accidental în timpul forajului avea 250 kg. El le-a dorit celor răniţi refacere grabnică, notează dpa.
Bei der Explosion einer #Fliegerbombe aus dem Zweiten Weltkrieg sind an der Bahnstrecke zum Hauptbahnhof in #München mehrere Menschen verletzt worden. Die Detonation habe sich am Mittwoch auf einer Baustelle der Deutschen Bahn in der Nähe der Donnersbergerbrücke ereignet. pic.twitter.com/zR0AKUibVU
— EHA News - Deutsch (@eha_deutsch) December 1, 2021
Peste 2.000 de tone de bombe şi muniţii sunt descoperite anual în Germania, la peste 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.
Citește și: Tulpina Omicron ar fi apărut prima dată în Nigeria. Ce spun experții
Avioanele britanice şi americane au lansat asupra Germaniei 1,5 milioane de bombe în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care au provocat moartea a 600.000 de persoane. Oficialii estimează că 15% din bombe nu au explodat, unele dintre ale aflându-se la adâncimi de până la 6 metri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.