În același timp, specialistul a recunoscut că nu poate indica o anumită cauză a apariției obezității. Sunt însă mai mulți factori: un mod sedentar de viață, lipsa exercițiilor fizice, alimentație incorectă. Pujol nu exclude, de asemenea, o predispoziție de natură genetică.
”Unii prezintă un risc mai ridicat de a lua excesiv în greutate decât alții. Asiaticii, spre exemplu, sunt mai slabi decât europenii”, a adăugat medicul spaniol.
Citește și Mencinicopschi: Nu grăsimea animală ne îmbolnăvește
Potrivit afirmațiilor sale, în momentul de față nu există preparate, medicamente, tratamente care să contribuie cu adevărat asupra greutății corporale, ajutând eficient la eliminarea kilogramelor în plus. Toate eforturile care se depun pentru a lupta împotriva acestei afecțiuni nu au dat, deocamdată, rezultate demne de luat în seamă. Pujol spune că principala problemă a persoanelor care s-au îngrășat foarte mult nu rezidă atât în a scăpa de surplusul de greutate, ci în menținerea unei greutăți sănătoase.
”Nu există nici o dietă care să-și fi demonstrat eficacitatea în lupta împotriva obezității până la sfârșitul vieții, nu există nici un medicament pentru vindecarea obezității. Singura metodă constă în schimbarea modului de viață, ceea ce este destul de dificil și depinde de numeroși factori, printre care și cel financiar. Oricum, majoritatea nu reușesc să rămână măcar pe o linie de plutire”, crede specialistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.