În ceea ce privește un certificat de vaccinare, președintele Comisiei UE a spus că „un certificat este absolut esențial. Aceasta este o necesitate medicală și, prin urmare, este calea corectă de urmat. Desigur, trebuie să existe o recunoaștere reciprocă, așa cum a cerut Organizația Mondială a Sănătății (OMS).”
von der Leyen a spus că va trebui să existe o discuție în cadrul UE cu privire la ce tipuri de permisiuni îi va oferi titularului acest certificat, adăugând că trebuie găsit echilibrul corect, cum ar fi prezentarea de către persoana care dorește să circule a unui certificat de vaccinare sau a unui test Covid-19 negativ pentru persoanele care din anumite motive nu au avut încă acces la vaccin.
Citește și: Ce TITLU REGAL va deține al 2-lea copil al cuplului Meghan și Harry
Ea a spus că Consiliul European din ianuarie a decis că va reexamina problema certificatului de vaccinare, după ce se vor înregistra progrese mai mari în procesul de vaccinare.
Președinta Comisiei a apărat, de asemenea, principiul solidarității europene în distribuirea vaccinurilor, reiterând convingerea sa că o comandă comună de vaccinuri din partea UE a fost și continuă să fie decizia corectă, precizează publicația Keeptalkinggreece.
Până în prezent, liderii UE au respins propunerea unui certificat de vaccinare, Grecia fiind singura țară care a semnat un acord bilateral (cu Israelul) privind creearea unui pașaport/certificat de vaccinare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.