Pe poziţia a doua se clasează principala formaţiune politică de opoziţie, blocul electoral ACUM, care a beneficiat de susţinerea a 26,03% dintre alegători, în timp ce pe locul al treilea se situează Partidul Democrat, al premierului Pavel Filip, cu 24,03%. Partidul Şor a obţinut şi el 8,48%, în timp ce Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a atras voturile a doar 3,80% dintre votanţi.
Citește și: Igor Dodon își contrazice guvernul în problema Transnistriei
Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, Parlamentul este ales în baza sistemului electoral mixt, ceea ce presupune că 50 de deputaţi sunt aleşi într-o circumscripţie electorală naţională în baza listelor de candidaţi şi 51 de deputaţi în circumscripţii uninominale, din rândul candidaţilor independenţi sau a celor desemnaţi de către partidele politice. În circumscripţia electorală naţională şi-au depus liste de candidat 15 formaţiuni politice, în timp ce în circumscripţiile electorale uninominale au fost înregistraţi 321 de concurenţi electorali.
La scrutinul legislativ din Republica Moldova au participat 1,45 milioane de alegători din totalul celor 2,81 milioane de alegători înscrişi în listele electorale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.