Multe dintre partidele nou apărute sunt unele de interes local, principalul lor obiective fiind să câștige alegerile locale acolo unde au candidați, fie la nivelul unui județ, fie chiar al unui singure comune. Astfel, pe lângă Partidul Ialomițenilor, avem și Partidul Renașterea Săcălazului, Partidul ”Mândri că Suntem Arădeni” sau Partidul Civic Alimpești.
Dacopatia, care ne socotește pe noi strămoși direcți ai dacilor și buricul pământului, se manifestă acum și pe plan politic, însă mișcarea este divizată între Partidul Dacismului Autonom Conservator și Partidul ”Noi, Geto-Dacii!”. La modă în nomenclatorul politic este și folosirea forței, adică avem Forța Identității Naționale, Forța Pensionarilor, Forța Națională, Forța Românească sau Frăția Forța România.
Citește și: EXCLUSIV. Factura pentru alegerile din 2019. O sumă amețitoare
Există și un partid cu forestierul nume de Partidul Stejarilor, la care se adaugă Apărătorii Copiilor Noștri, Partidul Violet - Democrație Directă, Alianța Strada sau Partidul Phralipe al Romilor. Mai există și Partidul Pirat, care preiau un model scandinav, unde partide cu același nume au reușit să adune un număr consistent de votanți. Susținătorii reinstaurării monarhiei au de ales între Partidul Monarhist și Partidul Regalist.
Cum bătaia pe un nume bun se ascute ca lupta de clasă, un partid și-a luat numele după un serial TV: Alianța ”Lege și Ordine”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.