Proiectul de act normativ vine, practic, să modifice legislația în domeniu, în virtutea căruia orice parlamentar dispune de o sumă forfetară pentru diferite cheltuieli, inclusiv pentru cabinetele lor de lucru. În schimb, de angajarea consilierilor, a personalului de care au nevoie aleșii pentru ca activitatea lor să meargă strună, se ocupă departamentul de Resurse umane din Parlament.
Autorii propunerii legislative afirmă însă că, acordând tinerilor interni sau voluntari să intre în mediul parlamentar, ei vor avea șansa să testeze cunoștințele teoretice acumulate în anii de școală despre relațiile publice, politică sau economie politică.
Ce spun inițiatorii proiectului
Inițiatorii susțin că, astfel, tinerii vor acumula experiență, astfel încât să devină, la un moment dat, specialiști într-un domeniu sau altul, în funcție de ceea ce au observat și constatat.
Citește și Deputații sărbătoresc Centenarul şi în 2019
Printre altele, proiectul de act normativ arată că programele de internship, respectiv activitățile de voluntariat, au ca scop experimentarea de către interni sau voluntari a specificului activității birourilor parlamentare și dezvoltarea de abilități profesionale în domeniu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.