Aproximativ 10 companii mari printre care americanii de la Bird, Lime şi cel mai recent Uber, operează deja la Paris iar flota de trotinete electrice, care în prezent este estimată la 15.000, ar urma să crească până la 40.000 de unităţi până la finele anului.
"Este uşor. Este libertatea", subliniază Yosra Haj Jabid, un tânăr tunisian ajuns de curând la Paris, care se deplasează zilnic cu trotineta electrică mai degrabă decât cu transportul în comun.
"Rapid, uşor şi mai ieftin decât cu un Uber" au spus un grup de turişti englezi care se plimbă cu trotineta în jurul Turnului Eiffel.
Problema o reprezintă conduita pe zonele pietonale ale acestor utilizatori.
"Oamenii ăştia se comportă ca şi cum ar fi singuri. Îşi asumă riscuri, fac slalom printre pietoni, îşi parchează trotineta oriunde. Unde este civismul?", se întreabă Yves Goupil.
Barcelona, o destinaţie frecventată de turismul în masă, a interzis complet închirierea de trotinete electrice.
Citește și:Trotinete electrice pentru Bucureșteni. Cât costă închirierea
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.