Știm cu toții că noi, românii, nu suntem prea disciplinați, un lucru care devine foarte evident când ne aflăm la volan.
Acest lucru a devenit și mai evident în acest sfârșit de săptămână iar fotografiile pe care Poliția Rutieră Sibiu le-a postat pe rețelele de socialzare grăiesc de la sine.
O sumedenie de concetățeni care au plecat pe Transfăgărășan au decis să transforme cea mai frumoasă șosea din țară într-o parcare improvizată, fără să țină seamă de niciun fel de reguli.
Polițiștii rutieri și jandarmii montani sunt prezenți în zona Transfăgărășanului, acțiunile fiind concentrate pe fluidizarea traficului în vederea prevenirii ambuteiajelor și oricăror incidente care ar putea genera o stare de pericol la adresa participanților la trafic și nu numai.
Polițiștii din Sibiu transmit șoferilor că: ”Revenim cu recomandările adresate conducătorilor auto care intenționează să se deplaseze pe Transfăgărășan să parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate în acest scop și să respecte indicațiile forțelor de ordine, dar și semnalizarea rutieră amenajată în zonă. Când circulați în coloană, măriți distanța de siguranță și folosiți luminile de întâlnire!”
Citește și: Cel mai aglomerat sfârșit de săptămâne din acest sezon pe litoral
Litoralul rămâne destinaţia preferată a românilor în minivacanţa de Sfânta Maria, însă sunt şi turişti care aleg zone mai liniştite, aflate în natură, precum Delta Dunării, satele tradiţionale româneşti, staţiunile balneare sau cele montane.
Pachetele de 3-4 nopţi sunt cele mai căutate în această perioadă, indiferent de destinaţie, iar tur-operatorii au pregătit oferte pentru toate buzunarele, dar şi programe dedicate zilei de 15 august.
Pe litoralul românesc, tarifele pornesc de la aproximativ 250 de lei camera/noapte, la un hotel trei stele, dar pot ajunge şi 650 lei camera/noapte la unul de 5 stele. În Delta Dunării, la un hotel de 5 stele, românii pot plăti pentru 3 nopţi de cazare cu mic dejun în jur de 636 de euro/camera, într-o staţiune montană de pe Valea Prahovei, la o vilă de 4 stele, 1.177 de lei/camera dublă, în timp ce într-o staţiune balneară, la un hotel de 4 stele, turiştii pot scoate din buzunar uşor peste 2.000 de lei pentru 3 nopţi, cu demipensiune.
Litoralul bulgăresc este o altă destinaţie preferată de români în această perioadă, unde pachetele turistice pentru 3 nopţi de cazare pornesc de la 111 euro camera la un hotel de 3 stele, dar pot ajunge şi la 470 de euro camera la hoteluri de 3 şi 4 stele cu servicii all inclusive şi chiar aproape de 1.000 de euro la anumite hoteluri selecte.
Tur-operatorii susţin că pentru litoralul românesc şi cel bulgăresc există un grad de ocupare ridicat, cel puţin similar celui de anul trecut.
Românii preferă litoralul
Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican, spune că în această perioadă turiştii aleg litoralul românesc, cu staţiuni precum Mamaia, Saturn sau Eforie Nord, dar şi staţiuni balneare precum Băile Herculane, Băile 1 Mai, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Covasna, staţiuni montane precum Buşteni sau Delta Dunării.
"Tur-operatorii specializaţi pe turism intern au pregătit programe dedicate minivacanţei de Sf. Maria. Majoritatea turiştilor au optat pentru mini-sejururi de 3 nopţi, în perioada 12-15 august, dar sunt şi români care au mai luat zile libere şi au ales perioade precum 14-17 august, dorind ca sărbătoarea de Sf. Maria să fie la jumătatea mini-sejurului. În această perioadă, turiştii aleg litoralul românesc, cu staţiuni precum Mamaia, Saturn sau Eforie Nord, dar şi staţiuni balneare precum Băile Herculane, Băile 1 Mai, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Covasna, staţiuni montane precum Buşteni sau Delta Dunării", a declarat pentru AGERPRES Adrian Voican. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.