La studiu au participat 189 de persoane. Înainte de experiment, toți voluntarii au fost rugați să evalueze gradul de risc al unor situații diferite, precum scufundări, săriturile cu parașuta sau determinarea de a avansa în carieră.
Participanții au fost împărțiți în două grupe. Cei care au primit una-două tablete de paracetamol pe zi au declarat, la sfârșitul experimentului, că activitățile mai sus menționate nu mai constituie, pentru ei, ceva imposibil de realizat, ba chiar le-au comparat cu un fleac.
În schimb, voluntarii din a doua grupă, cărora le-a fost administrat placebo, au afirmat că nu vor să audă de patine, schiuri sau parapantă, chestiuni care continuă să-i sperie. În ceea ce privește cariera, ei au spus că se mulțumesc cu poziția pe care o ocupă acum la locul de muncă și nu au alte ambiții.
Citește și Paracetamol și Novocalmin. Antibiotice Iași, decizie importantă
”Dacă până acum am perceput paracetamolul drept un medicament ce reduce durerea si scade febra, acum descoperim că aceste tablele influențează, de asemenea, emoțiile și percepția riscului”, a explicat autorul studiului, medicul Baldwin Way, de la Universitatea din Ohio.
”Nu, nu ne transformă în sadici, disperați sau răzbunători, dar ne determină să riscăm în anumite circumstanțe, să facem ceea ce până la un moment dat ni se părea ceva imposibil de realizat sau ceva care reclamă din partea noastră eforturi pe care nu eram dispuși să le depunem”, a adăugat expertul american.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.