Specialiștii explică faptul că volumul recod de rezerve este determinat de creșterea cursului monedei europene și de scumpirea metalului galben, efect al incertitudinilor care domină piața pe fondul pandemiei de covid-19, dar și a temerilor legate de evoluția economiei americane în contextul uriașelor programe de susținere economică lansate de administrația Statelor Unite. În iunie, rezervele valutare ale Rusiei au sporit cu 22,88 miliarde de dolari, adică un plus de 4%, atingând 591,8 miliarde de dolari.
Potrivit datelor de la începutul acestui an, ponderea euro în rezervele valutare ale Rusiei este de 30,8%, cea a dolarului, de 24%, aurul reprezentând 19,5%.
Citește și Prețul aurului. Adrian Câciu: Vor urma clipe grele
”Actualul trend de creștere a rezervelor valutare până la un nivel istoric va mai dura încă o săptămână sau două. După care lucrurile vor evolua într-o direcție necunoscută. Totul este conjunctural. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu euro și dacă aurul va trece, de asemenea, praguri nemaintâlnite. Oricum, prețul va mai crește, dar nu cred că va ajunge la 2500 dolari/uncie, așa cum estimează unii sau alții dintre analiști”, a comentat economistul Anton Tabah.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.