Un procent de patru ori mai mare decât precedentul antirecord, înregistrat în 2008, în plină criză financiară mondială. Cât de rapid vor reuși aceste economii să își revină după o asemenea prăbușire, analiștii nu au știut să răspundă, pentru că este imposibil să anticipezi ritmul de reîntoarcere a oamenilor la locul de muncă. Experții americani condiționează viteza de relansare a economiilor cu termenele de anulare a regimului distanțării sociale.
”Înrăutățirea situației depinde în mod direct de distanțarea socială și specificul activităților economice stopate pe perioada măsurilor de restricții. Redresarea ar putea fi rapidă dacă oamenii revin la muncă”, au subliniat analiștii băncii americane.
Citește și Relansarea economiei, în formă de V, U, L, W? Roubini are altă literă
Într-un raport dedicat clienților companiei, ei au precizat că, în general, țările dezvoltate au alocat sume impresionante pentru compensarea salariilor celor care, din cauza pandemiei, au fost trimiși acasă. Dar, cred experții, Europa ar trebui să majoreze valoarea acestor ajutoare, iar statele bogate ar trebui, în egală măsură, să dea o mână de ajutor țărilor mai sărace.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.