”Măsura distanțării sociale nu trebuie anulată definitiv”, a declarat Stephen Kissler, unul dintre autorii studiului care a analizat această chestiune. ”În absența unor tratamente, fie că e vorba de vaccin sau de alt remediu capabile să distrugă noul coronavirus, perioade intermitente de distanțare socială vor fi, cu siguranță, necesare”, a adăugat omul de știință la o conferință de presă telefonică.
Potrivit precizărilor sale, durata și gradul de izolare vor putea fi reduse imediat ce marile laboratoare și companii farmaceutice vor reuși să găsească tratamente sau un vaccin eficiente. Până atunci însă, în țările care au avut cel mai mult de suferit din cauza pandemiei provocată de covid-19, inclusiv în Statele Unite, ar trebui elaborat un program special, unde perioadele de izolare și relaxare să se succeadă în ritmul evoluției epidemiei de coronavirus.
Citește și Covid-19. Expert chinez: Al doilea val al epidemiei este iminent
Prezent la aceeași întâlnire, prin telefon, cu presa, profesorul Marc Lipsitch a arătat că viitoarele perioade de restricții nu trebuie să fie extrem de severe și nici să acopere în totalite perioadele în care virusul SARS-CoV-2 va fi activ - vezi anotimpurile cu temperaturi mai scăzute. Expertul a menționat că, astfel, se vor contamina mai multe persoane ceea ce va oferi posibilitatea ca populația să dobândească un nivel de imunitate tot mai extins la acest virus. Prea multă izolare va împiedica formarea acestei imunități colective
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.