E adevărat că, în virtutea legislației în domeniu, intrată în vigoare în septembrie 2018, întreținerea se poate achita într-un cont bancar deschis de asociația de locatari. Este varianta cea mai sigură și cea mai simplă.
Nu toți apelează însă la această soluție. Mulți preferă să plătească în numerar și să primească tradiționala chitanță direct de la casieria blocului. În astfel de cazuri, pentru a se evita eventuale cazuri de contaminare cu noul virus, specialiștii vin cu o serie de recomandări.
Astfel, se poate modifica programul de încasare a banilor, defalcat pe mai multe zile ale lunii, pentru a se evita aglomerațiile. De asemenea, se poate stabili un orar de plată pe etaje. Important este ca toți locatarii să fie înștiințați de această modificare prin afișarea unui anunț în locuri vizibile.
Citește și Administrator de bloc. Ce reguli obligatorii trebuie să știe
De asemenea, casieriile ar putea fi dotate cu geamuri de protecție. Locatarii trebuie însă să respecte, la coadă, distanța corespunzătoare și să evite interacțiunea directă.
Și, nu în ultimul rând, trebuie să se facă dezinfectarea regulată a suprafețelor cu care vin în contact persoanele care vin să plătească întreținerea. Pentru ca riscul infectării să fie cât mai redus, masca și mânușile devin obligatorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.