Actualizarea defectuoasă lansată de CrowdStrike, un colos în securitatea cibernetică folosit de Microsoft și alte companii, a perturbat bănci, companii aeriene, comercianți și multe alte industrii.
Sâmbătă, multe sectoare încă se străduiau să își revină din acest dezastru, cu efecte care se preconizează că vor dura săptămâni.
CrowdStrike și-a cerut scuze și a oferit o soluție, dar nu a explicat cum a trecut actualizarea de testele de siguranță.
Citește și: Semnal de alarmă lansat de BCE privind capacitatea de răspuns al băncilor la atacuri cibernetice
CEO-ul CrowdStrike, George Kurtz, se află acum în centrul criticilor. Analistul Anshel Sag, citat de Business Insider, a amintit de un incident similar care a avut loc 2010, când McAfee, unde Kurtz era director tehnologic (CTO), a lansat o actualizare care a blocat milioane de computere. După acel eveniment, Kurtz a părăsit McAfee și a fondat CrowdStrike în 2012.
"Pentru cei care nu-și amintesc, în 2010, McAfee a avut o eroare colosală cu Windows XP care a doborât o bună parte din internet", a scris Sag pe X. "Omul care era CTO al McAfee la acea vreme este acum CEO al CrowdStrike."
Într-un răspuns pentru Business Insider, CrowdStrike a împărtășit ultimele detalii despre problemă și soluția recomandată, fără a clarifica însă cum a trecut actualizarea de măsurile de siguranță.
„Înțelegem cum a apărut această problemă și facem o analiză amănunțită pentru a determina cum a apărut acest defect logic”, a declarat compania. „Ne angajăm să identificăm orice îmbunătățiri fundamentale pentru a ne consolida procesul.”
4o
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.