Publicitate
Primii nori de plasmă solară vor ajunge în spațiul circumterestru în zorii zilei de joi, la câteva ore după ce nucleul principal al emisiei va ajunge pe orbita Pământului undeva spre miezul nopții. "Planeta se va lăsa învăluită de materia solară pentru aproximativ 12 de ore, până la mijlocul zilei de 10 decembrie", au apreciat oamenii de știință.
Ce înseamnă asta? Potrivit experților, acest lucru va antrena o creștere accentuată a încărcăturii de radiații pe obiectele spațiale și fluctuații ale câmpului magnetic în apropierea suprafeței Pământului. În plus, oamenii de știință menționează că focarul va face ca zona Aurorelor boreale să coboare până la latitudini de 60-70 de grade.
Cu toate acestea, mijloacele moderne de observare sunt practic incapabile să urmărească mișcarea norilor de plasmă solară. "Singurele excepții sunt primele câteva ore, când masele de materie sunt încă lângă Soare", au explicat specialiștii.
Citește și Omul PIERDE războiul cu NATURA. Dezastrele naturale s-au întețit
În prezent, Terra evoluează într-o regiune numită Nor Interstelar Local, alcătuită din gaz, praf și plasmă. Se crede că ar putea reprezenta o rămășiță dintr-o supernovă, dar în acest caz, în ultimii 33 de mii de ani, ar fi trebuit să se observe o creștere puternică la nivelul izotopilor de fier-60.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.