Este prematur să condiționăm strict actualul val de caniculă care a cuprins Europa de încălzirea globală, dar el vine ''în perfectă concordanţă'' cu fenomenele extreme asociate emisiilor de gaze cu efect de seră, au explicat experții instituției.
"Valurile de căldură vor deveni mai intense, mai epuizante, mai extreme, vor începe mai devreme şi se vor termina mai târziu", a avertizat purtătoarea de cuvânt a OMM, Clare Nullis, la o conferință de presă.
Citește și Cod violet de caniculă extremă. Pericol de moarte pentru unii europeni
"Este abia sfârşitul lunii iunie, dar se pare că Terra urmează să se confrunte cu cinci cei mai călduroşi ani din istoria înregistrărilor meteo, adică perioada 2015-2019 inclusiv", a adăugat aceasta. În intervalul ianuarie-mai, 2019 s-a clasat ca cel de-al treilea cel mai fierbinte an, a adăugat aceasta.
Negociatorii G20 prezenţi în Osaka, Japonia, dezbat modalitatea de formulare a unui comunicat al summitului pe tema combaterii încălzirii globale, Statele Unite încercând să folosească termeni mai blânzi în pofida rezistenţei ţărilor europene, potrivit unor surse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.