Execuția propriu-zisă a durat mai puțin de doi ani şi a fost finanţată din fonduri UE, a spus el, potrivit basilica.ro.
Părintele Nechita a povestit că munca laborioasă de proiectare și planificare pentru accesarea banilor europeni a durat patru ani.
"În momentul în care Camera Deputaților a plecat din această clădire în noua clădire, întreaga arhivă a fost mutată, astfel încât în Palatul Patriarhiei nu am mai găsit niciun plan al clădirii existente și a trebuit ca în faza de proiectare lucrurile să fie luate exclusiv de la zero.
Inclusiv releveele fiecărei încăperi în parte au fost făcute de la zero și atunci lucrurile au durat puțin", a spus Liviu Nechita.
Finanțarea a fost de 18 milioane de euro, iar beneficiarul, Patriarhia Română, trebuia să respecte total o mulțime de cerințe din partea organismelor europene. În plus, aveau un termen de execuție a lucrărilor propriu-zise de mai puțin de doi ani.
Săptămâna luminată 2022. Ce este interzis să faci în aceste zile ca să nu atragi ghinionul
Lucrările la Palat au început în 2014 și s-au terminat în 2016. "A fost o luptă contracronometru", a povestit Părintele Liviu Nechita. "Am ajuns la un moment dat, să avem și peste 500 de muncitori pe zi în interiorul Palatului".
Palatul poate fi vizitat gratuit și oferă ghidaj în limba engleză pentru turiștii străini, cu condiția unei programări. Clădirea adăpostește un muzeu cu obiecte vechi de cult, icoane, tapiserii, picturi și pune la dispoziție spații de conferințe și evenimente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.