PALATUL lui Putin, în INTERIOR. Nu o să vă vină SĂ CREDEȚI VIDEO

Simona Haiduc |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce au găsit jurnaliștii înăuntru, este cu adevărat surprinzător
Ce au găsit jurnaliștii înăuntru, este cu adevărat surprinzător

”Palatul” din Ghelendjik, situat în mijlocul unei păduri undeva la Malul Mării, într-o zonă considerată sensibilă, nu departe de câteva obiective militare strategice, a revenit recent în atenția opiniei publice, după ce a făcut multă vâlvă prin anii 2011-2012, dar într-un dosar de corupție, cu implicarea mai multor firme de construcție. Atunci s-a spus că este o încercare de a mai băga la închisoare niște oligarhi. Acum, imobilul, cu adevărat impresionant, a devenit ”Palatul lui Putin”. Jurnaliștii ruși au pornit în căutarea ”discotecii subacvatice”, a ”camerei cu noroi” și a piscinei în care s-a scăldat liderul de la Kremlin.

Pe teren însă, lucrurile s-au dovedit surprinzătoare. Pentru că uriașa clădire se află în etapa zero de construcție. În orice caz, așa se vede din reportajul jurnaliștilor ruși de la canalul Mash, de pe rețeaua socială Telegram. 

”Vizitatorii sunt întâmpinați de o poartă fără uși. Nu există. La fel cum nu există nici Vulturul cu coroană, copia celui de la Palatul de Iarnă din Sankt-Petersburg, impunătoarea reședință a țarilor ruși din orașul de pe Neva. În schimb, sunt foarte multe materiale de lucru și mult, mult beton. De fapt, construcția se află în faza zero de realizare”, se spune în materialul video. 

Jurnaliștii au fost însoțiți de un reprezentant al serviciului de control tehnic, care supraveghează lucrările de construcție de mai bine de șase ani. Ziariștii au reușit să vadă 16 încăperi identice: ”o cameră de beton lângă altă cameră de beton”. Acolo unde s-a spus că s-ar afla sauna lui Putin, este sala unde lucrătorii mănâncă, își schimbă hainele și încălțările. 

În ceea ce privește ”camera cu noroi”, este goală și, deocamdată, fără nici o destinație anume, iar în locul ”discotecii subacvatice” este prevăzută o fântână arteziană, care nu este încă, dar sunt o grămadă de scânduri, cabluri, lăzi și un anunț: ”prizele nu funcționează”. 

Citește și FSB păzește ”Palatul lui Putin” de serviciile secrete ale NATO

”În jur o grămadă de muncitori. La fiecare pas, alții. Câți sunt nu am întrebat. Cât ne-am plimbat, oamenii și-au văzut de treabă: au măsurat, au tăiat, au montat”, a precizat autorul reportajului, subliniind că, în mai bine de o oră, a reușit să vadă toate încăperile. ”Oricum nu era mare lucru de văzut”, a menționat el. 

De fapt, ”Palatul lui Putin” este finisat doar în exterior. Și nici acela în totalitate. Nu este piscină deschisă. Potrivit estimărilor constructorilor, clădirea ar putea fi dată în exploatare peste cinc-șase ani cel mai devreme. ”Deși este puțin probabil”, a ținut să menționeze unul dintre constructori, fără alte explicații. Nu au aflat jurnaliștii cine este proprietarul palatului.  

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9774
Diferența 0.0004
Zi precendentă 4.977
USD
Azi 4.6059
Diferența 0.0061
Zi precendentă 4.5998
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9774 RON
USD flag1 USD = 4.6059 RON
GBP flag1 GBP = 5.9635 RON
CHF flag1 CHF = 5.2114 RON
AUD flag1 AUD = 2.9077 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.2194 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4415 RON
SEK flag1 SEK = 0.4618 RON
XAU flag1 XAU = 463.3913 RON
Monede Crypto
1 BTC = 385794.10RON
1 ETH = 8423.73RON
1 LTC = 384.36RON
1 XRP = 9.47RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel