Xavier Cartron și biroul său de arhitectură au decorat cele 2300 de camere ale imobilului, supranumit și Palatul Versailles al Orientului Mijlociu. Cifrele sunt amețitoare: peste 11.000 de metri pătrați de foiță de aur aplicate manual peste mai mult de 100.000 de metri pătrați de decorațiuni.
După aproape șapte ani de muncă, impunătorul edificiu a fost, în sfârșit, deschis marelui public. ”Inițial, Qasr Al Watan a fost folosit ca un loc de protocol”, a povestit arhitectul francez. ”Șeicul Mohammed ben Zayed Al Nahyan a decis însă că palatul trebuie să fie un loc public. Prin urmare, el a fost refăcut practic, pentru a impune prin solemnitatea sa”, a continuat specialistul.
Citește și Oraș abandonat. De ce au fugit localnicii. GALERIE FOTO
Potrivit spuselor sale, culorile tuturor decorațiunilor au fost alese de chiar președinele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, astfel încât totul să amintească de apele turcoaz ale Golfului Persic, de nisipurile aurite ale deșertului.
Ca materiale s-au folosit lemn de esență rară entru mobilier, marmură albă din Italia pentru podele, mozaic bizantin, foițe de aur, draperii din mătase de Thailanda, etc. Cu numeroasele sale cupole, palatul evocă, în egală măsură, o biserică bizantină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.