Secretele unei bucătării Horeca eficiente
Bucătăria unui restaurant este inima întregii afaceri. Ceea ce se întâmplă în cadrul acesteia va determina în mod direct dacă locația ta va fi una apreciată de către clienți sau nu.
Dacă plănuiești deschiderea unui restaurant sau îți dorești un rebranding pentru cel pe care îl ai deja, trebuie să te asiguri în primul rând că bucătăria va funcționa impecabil.
Sunt câteva secrete pentru a avea o bucătărie Horeca eficientă care îți va aduce clienți și apreciere iar specialiștii în domeniu îți recomandă să le folosești și tu.
Organizare
Bucătăria trebuie să fie organizată și să aibă un spațiu eficient pentru ca personalul să lucreze în condiții bune și la standarde înalte de siguranță. Creează un flux operațional logic care să te ajute ca totul să meargă ca un ceas elvețian. Doar așa vei putea crea preparate delicioase și le vei putea servi în timp util clienților tăi. Stabilește și delimitează zonele de lucru din bucătăria ta astfel încât fiecare om din echipă să știe care este poziția sa și să lucreze eficient.
Echipamente profesionale de bucătărie
Bucătăria trebuie să fie dotată și utilată cu cele mai bune echipamente. Create din materiale durabile, eficiente și cu tehnnologii moderne ce le depășesc pe cele utilizate în bucătăriile casnice, echipamentele profesionale îți vor susține la propriu activitatea.
O afacere în domeniul Horeca are nevoi foarte specifice și pe lângă servicii de calitate superioară și personal foarte bine pregătit, pentru a te dezvolta și pentru a avea succes, ai nevoie de echipamente durabile, performante și create special pentru a rezista unui uz intens.
Alege-le pe care de care ai nevoie colaborând cu adevărații profesioniști din domeniu. Be Our Guest comercializează utilaje și echipamente profesionale de bucătărie de la furnizori din țări ca Italia, Grecia, Bulgaria, Germania, Olanda, Polonia, Turcia și România. Echipa de consultanți Be Our Guest cu cariere în domeniu de peste 10 ani te va ajuta cu planuri de achiziție personalizate, echipamente potrivite bucătăriei tale și se vor asigura că rezolvă orice probleme sau situații ai întâmpina pe parcurs, toate echipamentele beneficiind de service în perioada de garanție.
Gamă completă de utilaje și echipamente
O bucătărie de succes trebuie să fie echipată cu tot ceea ce este necesar. În funcție de meniul pe care îl pui la dispoziție clienților tăi, asigură-te că vei avea toate utilajele și accesoriile necesare pentru a putea prepara mâncarea.
Iată care este lista de echipamente care se găsesc în orice bucătărie horeca de succes.
Pentru bucătăria caldă și rece vei avea nevoie de mașini de gătit, cuptoare, grătare, friteuze, fry top-uri, dospitoare, malaxoare, mixere, mașini de fiert paste sau bain marie.
De asemnea, dotează bucătăria cu echipamente care te vor ajuta să păstrezi în siguranță ingredientele: dulapuri de depozitare simple sau frigorifice, rafturi și polițe suspendate și în funcție de nevoile tale chiar de lăzi și vitrine frigorifice mai mari.
Mobilierul din inox nu poate lipsi nici el din bucătăria ta. Mesele de lucru, rafturile, polițele, dulapurile și chiuvetele sunt realizate din acest material pentru că este unul rezistent în timp, ușor de curățat și nu intervine asupra gustului sau calității preparatelor tale.
Toate instrumentele și accesoriile folosite la gătit trebuie să fie complet curate și igienice pentru a pregăti rețetele la standarde înalte de siguranță. De aceea, echipamentele pentru spălare nu au cum să lipsească nici ele.
Accesoriile de bucătărie folosite în pregătirea mâncărurilor (oale, tigăi, cuțite, boluri, clești, tocătoare, etc) trebuie de asemenea să fie realizate doar din materiale de calitate, rezistente la uzură și care nu schimbă gustul și mirosul acestora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.