Potrivit The New York Times, în decurs de doi ani, din 2014 până în 2016, poloții forțelor aeriene americane s-au ”ciocnit” aproape permanent cu misterioasele obiecte care plutesc în înaltul cerului. Unul dintre ele avea forma unui ”titirez, care se deplasa împotriva direcției vântului”. Altul ”arăta ca o sferă închisă într-un cub”. Iar până atunci, văzuseră ceva care amintea de o ”uriașă bomboană Tic-Tac”.
Primele rapoarte despre OZN-uri au apărut în vara anului 2014, când piloții escadrilei VFA-11 efectuau o serie de manevre de antrenament între Virginia și Florida. Obiectele se aflau la o altitudine de 9,1 kilometri, zburând cu o viteză apropiată de cea supersonică. Iar unul dintre piloți a fost la un pas de a intra în coliziune directă cu un OZN, fiind, astfel, nevoit să raporteze imediat incidentul.
Citește și Religiile OZN. Cei care se închină la extratereștri
La un moment dat, OZN-urile s-au înmulțit într-atât, încât Pentagonul s-a văzut nevoit să elaboreze reguli noi privind strângerea de date și analiza informațiilor despre ”fenomene aeriene inexplicabile”. În 12 martie, Departamentul Apărării al SUA a dat publicității o înregistrare cu un astfel OZN, făcută de un pilotul unui avion al US Air Force deasupra Pacificului. În imagini se observă un punct alb cu contur neclar și pe care aparatura avionului l-a fixat timp de câteva secunde.
Se aude și vocea pilotului: ”Waw, ce-i asta? Ia uite cum zboară”. Pentagonul nu oferă explicații despre ce anume au văzut în aer piloții și nici unul dintre interlocutorii NYT nu a afirmat că respectivele obiecte aveau neapărat proveniență spațială. Iar astrofizicianul Leon Golub, de la Harvard, a apreciat că, după toate probabilitățile, ceea ce au observat piloții americani, a fost rezultatul unor efecte atmosferice sau al unor defecte în sistemul de prelucrare a imaginilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.