Publicitate
Potrivit unui comunicat al OTE, la valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acţiuni (100%), valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro, însă aceasta poate fi supusă unor ajustări la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant. Operatorul OTE menţionează că îşi va păstra statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications.
La rândul său, Orange România afirmă că încheierea tranzacţiei este supusă unor condiţii precedente uzuale, în particular aprobarea tranzacţiei de Comisia Europeană şi de alte autorităţi competente, fiind aşteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2021. Până la aprobarea şi finalizarea tranzacţiei, ambele companii vor continua să funcţioneze independent.
Barclays Bank PLC este consultantul financiar al OTE, iar Dechert, Eversheds şi Freshfields sunt consultanţii juridici şi de reglementare. Luni, 9 noiembrie, mandatul directorului general al Telekom Romania Communications şi al Telekom Romania Mobile Communications, Miroslav Majoros, s-a încheiat, locul acestuia fiind luat de Vladan Pekovic.
În prezent, Telekom Romania Communication are o reţea fixă de telecomunicaţii la nivel naţional, care deserveşte aproximativ 930.000 de clienţi de Internet de mare viteză, şi 1,2 milioane de abonaţi la serviciile TV. În 2019, compania a înregistrat venituri de 622 milioane de euro.
Citește și Germania a vândut Turciei armament în valoare de 522 milioane euro
Telekom Romania, parte a Deutche Telekom, este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Grupul Telekom România a înregistrat venituri consolidate de 228,9 milioane euro în al doilea trimestru din acest an, în scădere cu 1%, faţă de aceeaşi perioadă din 2019.
În timp ce veniturile totale din servicii fixe s-au ridicat la 121,1 milioane euro, în perioada analizată, în creştere anuală cu 7,2%, pe fondul avansului înregistrat de segmentul ICT, de 25,1%, veniturile totale din servicii mobile au scăzut cu 9,2%, până la 93,8 milioane euro, faţă de trimestrul al doilea din anul anterior.
Orange România a raportat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde euro în 2019. Graţie acestei achiziţii, Orange va accelera strategia sa de dezvoltare a serviciilor convergente, care, prin integrarea reţelei fixe a TKR, va consolida infrastructura sa convergentă de comunicaţii, ce va deservi pieţele B2C, B2B şi IT&C.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.