Tot procesul, începând cu exploatarea sării până la împăștierea acesteia pe șosele este o sursă suplimetară de poluare și o cheltuială foarte mare pentru compania care se ocupă de deszăpezire, scrie geo.de
Adminstrația din Bavaria, pentru a reduce costurile, a avut ideea de a folosi la curățarea șoselelor zeamă de la castraveții murați în saramură. Cea care va livra saramura este o fabrică de conserve care produce castraveți murați.
Fabrica de conserve procesează în fiecare an 17.000 de tone de castraveți iar zeama rezultată în urma conservării acestor legume, poate fi folosită la curățarea șoselelor.
Avertizare ANM: Ninsori şi depuneri de polei, până marţi dimineaţa
Reciclarea saramurei rezultate în urma conservării castraveților este un pas către o soluței pentru curățarea asfaltului pe timp de iarnă, mai prietenoasă cu mediul.
Până acum, companiile de deszăpezile aveau un amestec special de saramuri pentru iarnă care se se obține printr-un proces industrial complex. După nenumărate teste și combinații chimice, saramura de la castraveți pare cea mai potrivită combinație pentru curățarea drumurilor de zăpadă și gheață și urmează ca în scurt timp, noul compus să fie distribuit într-un program pilot.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.