Arabia Saudită va avea un oraş plutitor, în formă de țestoasă. Propus și proiectat de studioul italian de design Lazzarini, Pangeos „își ia numele de la Pangea, supercontinentul care a existat cu milioane de ani în urmă în timpul Paleozoicului târziu și al Mesozoicului timpuriu”.
„Traducând acest lucru într-o expresie oarecum futuristă, Pangeos își extinde lungimea cu 550 de metri (1.800 de picioare) și măsoară 610 de metri (2.000 de picioare) în punctul său cel mai lat – aripile. Dacă va fi realizat, vasul în formă de țestoasă va deveni cea mai mare structură din lume construită vreodată”, a mai adăugat Lazzarini, potrivit Arabian Business.
Iahtul plutitor va vedea 19 vile și 64 de apartamente pe fiecare „aripă” a tearayacht-ului în formă de țestoasă, în timp ce interioarele lui Pangeos nu au fost încă dezvăluite, Lazzarini se așteaptă ca 8 miliarde de dolari să fie investiți în construcție, cu o perioadă de timp de opt ani.
Pangeos va avea o grădină pe acoperiș, un mall și un club pe plajă și o infrastructură „Terashipyard” care are 650 de metri lățime și 600 de metri lungime, oferind acces direct la mare.
Deși este propus pentru Arabia Saudită, Pangeos este proiectat să navigheze în jurul lumii fără oprire, deoarece va fi echipat cu surse de energie verde practic nesfârșite.
Alimentat de 9 motoare HTS de 16.800 CP fiecare, Pangeos este de așteptat să navigheze cu o viteză maximă de 5 noduri (5,7 mph/9,2 km/h), trăgând puterea de la valurile oceanului și de la acoperișul acoperit cu panouri solare.
În plus, „spațiile virtuale ale ambarcațiunii pot fi achiziționate și în cadrul unei colecții NFT”, a spus Lazzarini, adăugând că utilizatorii vor trebui să colecteze anumite conținuturi și să acceseze proprietățile virtuale cu acreditările lor, potrivit sursei citate.
Saudiții critică vehement Washington-ul pe care îl acuză de manipulare a pieței petrolului
Ministrul saudit al energiei a denunţat marţi deblocarea rezervelor petroliere de urgenţă despre care a spus că are ca scop 'manipularea pieţelor', într-un moment în care Riadul şi partenerul său american au tensiuni din cauza preţului la aurul negru, relatează AFP.
Această diatribă intervine la o săptămână după ce preşedintele Joe Biden a anunţat că SUA vor continua să recurgă la rezervele lor strategice într-o încercare de a stabiliza preţul la pompă.
'Oamenii îşi epuizează stocurile de urgenţă, le epuizează, le folosesc ca mecanism destinat să manipuleze pieţele, în timp ce obiectivul lor de bază este de a atenua deficitul de aprovizionare', a declarat prinţul Abdelaziz ben Salmane, ministrul saudit al energiei, fără să numească SUA.
'Este de datoria mea să fac ca lumea să înţeleagă că pierderea stocurilor de urgenţă ar putea deveni dureroasă lunile viitoare', a afirmat el într-o conferinţă economică la Riad.
Anunţul lui Joe Biden de a lua 15 milioane de barili suplimentar din rezervele strategice face parte dintr-un program de eliberare a unui total de 180 de milioane de barili din rezervele strategice pentru a face faţă exploziei preţurilor legată de invazia rusă în Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.