Dacă atunci, o astfel de tranzacție părea o afacere bună, între timp, lucrurile s-au schimbat. Astfel că, luni, Orange a anunţat, într-un comunicat emis spre publicare atenției Reuters, că a decis să se retragă din procesul de achiziţionare a unei participaţii de până la 45% la operatorul de telecomunicaţii Ethio Telecom din Etiopia.
Cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa a depus oferta de participare la privatizarea parțială a Ethio Telecom, în 2021. La momentul respectiv, ambasadorul Etiopiei la Paris preciza că Ethio Telecom este fost monopol cu peste 70 milioane de abonaţi.
"Orange confirmă că a decis să se retragă din procesul privind vânzarea a 45% din Ethio Telecom. După o atentă analiză, grupul crede că actualele condiţii nu permit o dezvoltare rapidă a strategiei sale şi o finalizare a proiectului care să creeze valoare pentru companie", a anunţat luni Orange, în comunicat.
Ethio Telecom şi Ministerul de Finanţe din Etiopia, care supervizează procesul de privatizare, nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.
Sectorul telecomunicaţiilor din Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, cu aproximativ 120 milioane locuitori, este văzut ca fiind marele premiu al strategiei de liberalizare a economiei adoptată de premierul Abiy Ahmed.
Citește și Orange România, amendată de ANPC cu 150.000 de lei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.