Anterior, Orange, companie prezentă şi pe piaţa din România, a anunţat că a înfiinţat o societate, denumită TOTEM, care va regrupa cele aproximativ 25.500 de turnuri de telefonie mobilă din Franţa şi Spania, cele mai mari pieţe europene ale grupului Orange.
"Planul nostru nu este să ne vindem turnurile către Cellnex sau American Tower. Planul nostru este să dezvoltăm o ofertă alternativă, creată şi gestionată de un operator de telecomunicaţii şi să vedem dacă există şi alte firme care împărtăşesc punctul nostru de vedere", a spus Stéphane Richard.
Directorul Orange a precizat că la acest moment nu se poartă discuţii cu Vodafone sau Deutsche Telekom dar a apreciat că pentru ambele companii ideea de a-şi pune laolaltă turnurile de telefonie are sens, având în vedere că atât Vodafone cât şi Deutsche Telekom au înfiinţat societăţi care regrupează infrastructurile lor în domeniul turnurilor.
Citește și AURUL s-a IEFTINIT, iar LEUL s-a DEPRECIAT în raport cu EURO. Află toate DETALIILE
Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, inclusiv în România, şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, din care 185 de milioane sunt abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.
Anul trecut, Orange România a realizat o cifră de afaceri de 1,076 miliarde de euro şi la finele anului 2020 oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.727.000 de clienţi, în creştere cu 1%, comparativ cu finalul T4 din 2019, iar serviciile fixe în bandă largă aveau 403.000 de clienţi, mai mulţi cu 13% de la an la an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.