1. Investește pe termen lung
Ce sens are să cumpărați acțiuni, dacă nu intenționați să le păstrați mai mulți ani. Investițiile care vă pot face milionar au nevoie de răbdarae.
2. Cumpărați numai acțiunile companiilor de calitate
A cumpăra corect, înseamnă a alege companii de calitate. ”Este de preferat să cumperi o companie strălucită pentru un preț mai ridicat, decât o companie mediocră pentru un preț strălucit. Depinde de unde vine strălucirea”, spune Buffett.
3. Listă de criterii
Prețul acțiunilor nu trebuie să fie singurul criteriu. Uneori, o companie bună se poate deprecia dacă piața scade sau sectorul de activitate se confruntă cu dificultăți. De aceea, spune Buffett, respectiva companie trebuie să facă parte dintr-un domeniu la care vă pricepți și pe care l-ați studiat și urmărit în timp. Iar în timp nu înseamnă câteva zile, ci luni.
4. Faceți diferența între prețul acțiunii și valoare companiei
Prețul acțiunilor unei companii nu depinde întotdeauna de starea reală a business-ului. ”Prețul este ceea ce plătiți. Valoarea este ceea ce obțineți”, explică Buffett. În timpul crizelor financiare, investitorii vând panicați acțiuni, chiar dacă, aceeași perioadă, companiile își pot consolida afacerile, sporindu-și potențialul.
Citește și Secretul marilor afaceri. Spionajul, un instrument util
5. Nu intrați în panică la orice fluctuație a pieței
Dacă sunteți investitor pe termen lung, nu are sens să vă pierdeți somnul și pofta de mâncare din cauza unor fluctuații neînsemnate ale pieței. Ignorați știrile despre războaie comerciale, despre destituiri și demisii sau despre scurgeri de gaze dintr-un gazoduct.
6. Vindeți la momentul potrivit
Când o companie a încetat să mai corespundeă criteriilor după care ați selectat-o, înseamnă că a venit momentul să o vindeți. Dacă, spre exemplul, ați fi dorit ca, la bursă, cotația acțiunilor să fie mai sus decât prețul mediu pe doi ani, dar a coborât sub pragul stabilit, vindeți. Dar uitați, totuși, că decizia de a vinde trebuie să fie una echilibrată. Nu vă lasați dominați de emoții și nu acționați pripit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.