Chiria costă un dolar pe an, în orașul german Fuggerei. Totuși, trebuie respectate și anumite condiții, de către chiriași, pentru a se putea bucura de un asemenea privilegiu. Complexul de locuințe, ce mai mult seamănă cu un cartier, e situat la periferia Augsburgului.
Peste 50% dintre români încă plătesc cash în călătorii
Plata pentru un an de chirie nu s-a schimbat în ultimii 500 de ani. Locul a fost fondat în 1515 de către un bogat afacerist. Se numea Jakob Fugger și a intenționat să le ofere un sprijin celor nevoiași din Augsburg.
Jakob Fugger a ajuns cel mai bogat bancher din oraș. Porecla sa era „bogatul”, însă bărbatul nu și-a uitat niciodată valorile adevarate de familie. De aceea a construit complexul Fuggerei. Voia să le dea celor nevoiași un ajutor și să ofere comunității primitoare ceva înapoi.
Ce condiții le-au fost impuse chiriașilor
Visul sau era acela de a le da celor săraci o locuință pe care și-o puteau permite. Singura cerință pe care o avea la viitorul chiriaș era aceea ca persoana să fie catolică. Dar și să fie înregistrată cu domiciliul în Augsburg de cel puțin doi ani de zile.
Doritorii trebuiau să mai promită și că vor stinge lumina până în ora 22:00. Chiriașii mai trebuiau să se roage și pentru familia binefăcătoare a lui Jakob Fugger, de trei ori pe zi, la biserica din zona.
Cei din Fuggerei mai trebuie să plătească și 0,88 euro pentru întreținerea bisericii locale, alături de alți 85 de euro pentru căldură și alte utilități. Sumele sunt total absurde față de cele regăsite în prezent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.