Această adeziune "ilustrează hotărârea şi sinceritatea Chinei de a menţine un regim internaţional de control al armelor, de a sprijini multilateralismul şi de a crea o comunitate cu un viitor comun pentru omenire", a subliniat el.
Coronavirus în Coreea de Sud. O nouă MUTAȚIE îi sperie pe medici
Comunicatul precizează că Beijingul permite exportul de arme numai către statele suverane, şi nu către actori nestatali. În baza procedurii induse de tratat, ATT se va aplica Chinei după o perioadă de 90 de zile.
China este al doilea producător de arme de pe glob şi a anunţat la 22 iunie decizia sa de a se alătura ATT.
Cu această ţară, tratatul numără în prezent 107 părţi semnatare.
TCA a fost adoptat de ONU în 2013 şi a intrat în vigoare în anul următor. El prevede că fiecare ţară semnatară evaluează înaintea fiecărei tranzacţii dacă armele vândute riscă să fie utilizate pentru a ocoli un embargo internaţional, să fie deturnate în profitul criminalilor sau încalcă drepturile omului.
Armele acoperite merg de la pistoale la avioane şi nave de război, inclusiv rachete.
Statele Unite, principalul furnizor de arme la nivel mondial, au semnat acest tratat sub preşedinţia lui Barack Obama, dar Congresul nu l-a ratificat niciodată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.