"Sunt necesare studii specializate pentru a înţelege pe deplin relaţia potenţială dintre vaccinare şi posibili factori de risc", au declarat specialiştii OMS în domeniul vaccinurilor într-un comunicat. De asemenea, ei subliniază că aceste fenomene "deşi îngrijorătoare, sunt foarte rare".
Anunțul Agenției Europeane a Medicamentului privind AstraZeneca
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat miercuri că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost inoculaţi cu acest ser. Cu toate acestea, agenţia europeană subliniază faptul că beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevalează în continuare în faţa riscurilor medicale.
EMA a precizat totodată că nu a identificat niciun factor de risc specific pentru vaccinul AstraZeneca, estimând că o explicaţie plauzibilă pentru cazurile rare de cheaguri sangvine ar putea fi un răspuns imun.
Totodată, Agenţia Europeană pentru Medicamente a estimat că formarea de cheaguri sangvine ar trebui listată ca un efect secundar "foarte rar" al vaccinului anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.