Sâmbătă, India a înregistrat peste 4.000 de decese în doar 24 de ore din cauza coronavirusului și peste 400.000 de cazuri noi de infectare, însă experții consideră că cifrele oficiale sunt, în mare parte, subestimate.
Într-un interviu acordat AFP, Soumya Swaminathanan, medic pediatru și cercetător indian, a spus că varianta B.1.617, care a fost detectată pentru prima dată în India în octombrie, este, fără îndoială, un factor care accelerează pandemia.
Potrivit specialistului, această variantă ar putea fi clasificată de Organizația Mondială a Sănătății în lista variantelor considerate a fi mai periculoase decât versiunea originală a virusului din cauza contagiozității mai mari, a capacității de a depăși apărarea oferită de vaccinare și a ratei mari de mortalitate.
Varianta B.1.617 „prezintă mutații care cresc transmiterea și care pot, de asemenea, să o facă rezistentă la anticorpii care s-au dezvoltat prin vaccinare sau contaminare naturală”, a explicat ea.
Cu toate acestea, reprezentantul OMS subliniază faptul că tulpina B.1.617 nu este singurul factor care a dus la creșterea spectaculoasă a cazurilor din India. Soumya Swaminathanan crede că și adunările în masă au contribuit și spune că semnele dezastrului nu au fost observate la timp de către autorități.
Soumya Swaminathan susține că, pentru moment, este foarte dificil să lupți împotriva virusului „deoarece epidemia afectează mii de oameni și se înmulțește cu o viteză pe care este foarte greu să o oprești”, avertizând că vaccinarea nu ar fi suficientă pentru a recâștiga controlul situației, potrivit lefigaro.fr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.