Publicitate
Ședința comitetului tehnic a fost amânată de luni pentru miercuri. "Avem nevoie de mai mult timp pentru a înțelege care este această nouă variantă și dacă trebuie să reacționăm sau nu", a declarat o sursă din interiorul OPEC+ pentru publicația citată.
În acest context, prețul petrolului a explodat, luni, prăbușirea de la sfârșitul săptămânii trecute. Contractele futures pentru ianuarie ale petrolului Brent au atins, la bursa ICE din Londra, un maxim de 76,48 dolari, în creștere cu aproximativ 5% față de nivelul de închidere de vineri.
Aceeași tendință și peste Ocean, unde petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 4,59%, la 71,28 dolari pe baril în primele ore de tranzacționare ale zilei.
Săptămâna trecută s-a încheiat cu un val de vânzări, care a afectat majoritatea burselor mondiale. Motivul principal al acestei evoluții descendente a devenit noua variantă a coronavirusului, OMICRON, versiune depistată în Africa de Sud și care a pus pe jar comunitatea internațională.
Citește și SUA atacă PIAȚA PETROLULUI! Ofensivă inedită coordonată cu alte state
Citește și China face RAVAGII pe piața petrolului! Planurile regimului de la Beijing
Numeroase țări au înăsprit măsurile de restricții în condițiile în care noua variantă este considerată mult mai contagioasă comparativ cu celelalte tulpini depistate anterior. În acest context, Marea Britanie, Singapore, Israel și alte câteva țări au întrerupt legăturile aeriene cu mai multe țări africane.
Contractele futures pentru petrol au fost cel mai puternic afectate de evoluția situației epidemiologice la nivel mondial. Valoarea contractelor futures cu livrare în ianuarie pentru țițeiul Brent a scăzut cu 12%, investitorii temându-se de o scădere a cererii, pe fondul lansării de noi măsuri restrictive în multe țări din lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.