Pentru semestrul II al anului 2018, începând cu luna noiembrie, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 31 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 23/2015, ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 59/2005 privind unele măsuri de natură fiscală și financiară pentru punerea în aplicare a Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei naționale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2006, cu completările ulterioare, și ale Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările și completările ulterioare, nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei scrie în proiectul de Ordin de Ministru.
Valoarea bonurilor de masă a crescut din nou în iunie 2018 și guvernanții anunțau că anul acesta un bon de masa va ajunge să valoreze 20 de lei.
Tichetele de masă se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unităţile din sectorul bugeta. La fel, se dau și în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate, pentru celelalte categorii de angajatori, astfel că bonurile de masă primite de salariaţi pot avea valori sub nivelul de 15,18 lei, arată sursa citată.
Valoarea nominală a unui tichet de masă se indexează semestrial cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, conform alineatului (2) al articolului 3 din Legea nr. 142/1998, potrivit oficialilor Ministerului Muncii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.