Comisia a fost înființată sub presiunea unui număr tot mai mare de copii adoptivi adulți care au început să își cerceteze rădăcinile și au constatat adesea că documentele lor de naștere au fost falsificate sau pierdute sau că adoptarea lor a fost ilegală.
S-a analizat cazurile de copii adoptați în perioada 1967-1998, din Bangladesh, Brazilia, Columbia, Indonezia și Sri Lanka.
În perioada mai sus-specificată, părinții olandezi au adoptat în jur de 40.000 de copii din 80 de țări. Această practică s-a redus în ultimii ani, ajungând la doar 145 de copii adoptați în 2019, relatează Reuters.
În anumite dintre cazuri, s-a constatat că unii copii adoptați prin intermediari au fost furați sau cumpărați, în ultimul caz, părinții naturali fiind constrânși să facă acest lucru.
Ministrul olandez, Sander Dekker, a declarat luni că, adopțiile trebuie suspendate.„Înțeleg că acest lucru va fi dureros pentru unii oameni, dar să nu uităm motivul acestei decizii: prin suspendarea adopțiilor, protejăm copiii și părinții lor biologici”, a spus el.
Citește și: Renault SUSPENDĂ producția în mai multe uzine, inclusiv în România
Într-o scrisoare prin care anunța oprirea, Dekker și-a cerut scuze copiilor adoptați, părinților adoptivi și părinților biologici.
El a spus că următorul guvern va decide dacă Olanda trebuie să schimbe sistemul de adopție.
Guvernul Mark Rutte a demisionat luna trecută din cauza unui scandal fiscal și, în prezent, gestionează doar treburile curente ale statului până la alegerile care vor avea loc în martie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.