Publicitate
"Pot să răspund la întrebarea dumneavoastră într-un mod normativ şi într-un mod pozitiv. Probabil ca răspunsul normativ este că ar fi un dezastru pentru o ţară cu Balassa-Samuelson şi cu astfel de probleme să intre într-o zonă cu rate ale dobânzii negative, acesta este răspunsul normativ. Cel pozitiv, adică ceea ce este previzibil să se întâmple, este probabil că vom împrumuta obiceiurile proaste ale altor membri ai zonei euro şi vom creşte datoria publică la 60% sau mai mult de 60%, astfel încât vom beneficia apoi de rate mai mici ale dobânzii", a spus Valentin Lazea, întrebat despre ce măsuri poate lua o ţară precum România sau Bulgaria care vrea să adere la Zona Euro în condiţiile în care există dobânzi real negative.
Citește și Oficial: BNR îşi cam depăşeşte, din păcate, o parte din atribuţii
Valentin Lazea a afirmat că dobânzile negative îi penalizează pe cei care economisesc şi încurajează investiţiile proaste, care altfel nu s-ar fi calificat pentru un credit dacă dobânzile ar fi mai mari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.