Publicitate
Trei destinaţii europene din portofoliul Tarom vor beneficia de oferte speciale la preţurile biletelor pentru călătorii dus-întors, la rezervări efectuate în acest weekend.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis vineri Agerpres, ofertele pentru Salonic, Chişinău şi Budapesta vizează rezervări în perioada 6-8 septembrie şi perioada de călătorie cuprinsă între 1 şi 30 octombrie 2024.
"Prin oferta valabilă în perioada 6-8 Septembrie 2024, pasagerii care au în plan zboruri directe către Republica Moldova sau Ungaria, ori doresc să viziteze al doilea cel mai mare oraş din Grecia, pot achiziţiona bilete la preţuri promoţionale, cu bagaj de cală inclus, pentru călătorii ce vor avea loc în intervalul 1 - 30 octombrie 2024 (data ultimului retur)", se arată în comunicat.
Tarifele pentru aceste destinaţii pornesc de la 179 de euro în cazul biletelor achiziţionate pe ruta Bucureşti către Salonic sau Chişinău, şi ajung la 199 de euro pentru biletele cumpărate pe ruta Bucureşti către Budapesta.
Ofertele Tarom acoperă toate nevoile călătoriei, respectiv: biletele dus-întors, toate taxele sunt incluse, un bagaj de mână de 8 kg, un bagaj de cală şi check-in gratuit.
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române - Tarom a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.
Transportatorul naţional aerian al României deţine o flotă de 18 aeronave şi are în portofoliul său un număr de 70 de destinaţii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi "code share". Din anul 1993, Tarom este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).
Tarom și-a redus pierderile
În 2023, compania Tarom și-a redus semnificativ pierderile la 18 milioane de euro, comparativ cu media de 55 de milioane de euro pe an, înregistrată între 2017 și 2022. Directorul general interimar, Costin Iordache, a subliniat că această reducere este rezultatul unui plan de restructurare, sprijinit de un ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană la sfârșitul lunii aprilie 2024. Ajutorul include o capitalizare de până la 95,3 milioane de euro și anularea unei datorii de 49,53 milioane de euro, ajutând astfel Tarom să-și restabilească viabilitatea pe termen lung.
Compania a făcut progrese semnificative în direcția eficientizării operaționale, achitând toate datoriile către ANAF și implementând măsuri de restructurare fiscală. De asemenea, Tarom intenționează să modernizeze flota prin achiziția a patru avioane Boeing 737 MAX și să optimizeze rutele comerciale, parte dintr-un plan mai amplu de redresare până în 2026.
Un alt aspect al restructurării este vânzarea unor active, inclusiv a sloturilor de operare pe aeroportul Heathrow către Qatar Airways, pentru a obține lichiditate necesară. Obiectivul principal al companiei rămâne profitabilitatea pe termen lung, cu un focus pe creșterea eficienței și digitalizarea sistemelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.