Una din modificările propuse este ca șoferii să fie obligați să vizioneze filme educative la comiterea infracțiunilor iar carnetul să poată fi reținut la 12 puncte, în loc de 15 puncte.
Senatul a votat în unanimitate această modificare iar propunerea a fost depusă pentru a fi dezbătută și votată și de deputați, în luna martie.
Inițiatorul proiectului legislativ explică faptul că: "comportamentul nostru in trafic atrage consecinte pe care de mai multe ori nu le putem anticipa, de aceea educatia rutiera trebuie sa fie temeinica si continua."
În expunerea de motive se mai spune că: "modificarea unor prevederi ale OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice" exact pentru a promova educatia continuă cât și prevenția.
Citește și Programul ”Prima mașină”. S-au introdus condiții noi
Șoferii vor avea posibilitatea de a li se anula 2 puncte de penalizare "în urma vizionării unor materiale educative despre urmările grave ale neatenției în trafic sau ale unui comportament neadecvat la volan."
Proiectul propune introducerea următoarelor articole:
”Art. 96, alin. 31: În cazul aplicarii a 2 puncte de penalizare, altele decat cele doua premergatoare suspendarii permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte in urma prezentarii dovezii faptului ca a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Politia Romana, despre efectele nerespectarii regulilor in trafic. Vizionarea acestor filme educative din domeniul sigurantei rutiere se va face in structurile si la partenerii aprobati de Politia Romana, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare.
Art. 96, alin. 41: In cazul conducatorilor auto titulari de permis de mai putin de un an de zile, suspendarea exercitarii dreptului de a conduce si dispune la cumularea a 12 puncte de penalizare.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.