Două dintre victime şi-au pierdut viaţa în tirurile de artilerie asupra Qamichli, oraş cu populaţie majoritar kurdă. Potrivit OSDH, care dispune de o reţea extinsă de surse în Siria, 40 de persoane au fost, de asemenea, rănite. În același timp, regiunile învecinate Turciei, în special zonele Tal Abyad şi Ras al-Ain, au fost bombardate de aviaţia şi artileria armatei turce.
Ofensiva declanşată miercuri de Turcia în Siria este a treia din 2016. Ea deschide un nou front într-un conflict care a făcut peste 370.000 de morţi şi a provocat strămutarea a milioane de persoane de la declanşarea sa în 2011.
Turcia a informat miercuri Consiliul de Securitate al ONU, care se va reuni joi pentru a discuta situația creaată, că operaţiunea sa militară din nordul Siriei va fi "proporţionată, măsurată şi responsabilă".
"Aşa cum a fost cazul acţiunile sale anterioare de combatere a terorismului, răspunsul Turciei va fi proporţionat, măsurat şi responsabil", a scris ambasadorul Turciei pe lângă ONU, Feridun Sinirlioglu, într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate.
Citește și Turcii au început invazia Siriei. Bombardamente intense în nord-est
"Operaţiunea va avea drept ţinte doar terorişti, ascunzătorile, adăposturile, amplasamentele, armele, vehiculele şi echipamentele acestora", a dat asigurări diplomatul turc. "Sunt luate toate precauţiile pentru a se evita pagubele colaterale în rândul populaţiei civile".
Turcia şi-a justificat intervenţia armată în ţara vecină invocând articolul 51 din Carta ONU, care menţionează dreptul individual sau colectiv la autoapărare în cazul unui atac armat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.