Specialistul susține că orice prognoză în România este mult îngreunată de „raportarea incompletă a datelor rezultate din secvențiere și de inhibarea testării”. De aceea, Jurma crede că în prezent situația epidemiologică este mult mai gravă decât o arată statisticile.
Trei scenarii
„Unul dintre scenariile posibile după care poate evolua rata de infectare în România în continuare este o creștere lentă cu oscilații mari după minimul valului 4, care va fi probabil în timpul vacanței din decembrie când testarea va coborî la minimele anului.
Un alt scenariu, mult mai sinistru, este că valul 4 este de fapt întârziat cu 2 luni în România (septembrie) față de valul 4 din Franța sau Italia și va fi urmat peste 2 luni, în ianuarie, de o recidivă mai agresivă chiar decât valul 4. Este un scenariu enunțat și de col. dr. Gheorghiță.
În opinia mea, scenariul curent cel mai probabil pentru România este...
Citește tot articolul pe Radio DCNews
Secretul succesului nostru este evident testarea în masă, mai precis absența ei. România are acum o rată de testare zilnică de doar 2,500 teste per milion de locuitori în plin val 4-Delta”, mai spune Octavian Jurma, preluat de mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.