Cei care locuiesc în zonă încearcă să înțeleagă ce se întâmplă, dacă nu cumva este cumva vorba de vreo boală.
Pe parcursul a numai 3 zile, fenomenul a luat amplaore, duminică erau în jur de 35 de șocareci morți, duminică 140 iar luni deja erau peste 350 de rozătoare moarte pe pista de biciclete de sub apeduct.
O primă concluzie ar putea fi că apeductul este un mare obstacol pentru micile animale, în drumul lor spre apă.
Nico Beemster, expert în șoareci de câmp, este de părere că fenomenul este o reminiscență întâlnită la lemingi care se deplasează în grupuri mari și toți se iau după primul, orbește.
Invazie de gândaci puturoși! Adoră canicula!
Beemster mai spune că fenomenul ar putea fi legat de faptul că șoarecii s-au înmulțit excesiv și sunt în căutarea de noi teritorii. ”În lumea acestor rozătoare este foarte multă agresivitate între indivizi. Dacă spațiul este limitat, indivizii tineri sunt forțați să-și caute noi teritorii iar dacă sunt urmăriți de competitori, îmi imaginez că vor cădea în gol”.
În zonele din jurul Hommerts, câmpurile sunt invadate de șoareci, un fenomen care a luat o mare amploare în ultimul timp. Fermierii și-au inundat terenurile pentru a îneca șoarecii. La începutul primăverii numărul mare de șoareci a atras egrete, berze și păsări de pradă,în zonă, iar o pereche de dintr-o specie rară de bufnițe și-au făcut cuib în apropiere.
Administrația locală ia în considerare acum să ia măsuri pentru a împiedica animalele să mai cadă în pasajul de sub apeduct, gândindu-se că și alte specii pot pica în această capcană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.