Oamenii de știință au dezvăluit o posibilă explicație a motivului pentru care suntem în mare măsură incapabili să ne amintim ceva clar din primii ani de viață.
Sute de cadavre abandonate zac pe malul Gagelui. Semnal de alarmă lansat de HRW
Studiul a fost realizat folosind imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) și a constatat că o zonă a creierului, hipocampul, a fost axată pe observarea tiparelor, astfel încât sugarul să poată înțelege mai multe despre împrejurimi.
Acest lucru este crucial pentru cunoașterea mediului, care este o bază pentru supraviețuire, și se întâmplă chiar dacă creierul nu este capabil să stocheze detalii specifice în acest stadiu.
Nick Turk-Browne, profesor de psihologie la Yale, autor principal al lucrării, a declarat:
„Un mister fundamental despre natura umană este că nu ne amintim aproape nimic de la naștere până în copilăria timpurie, totuși învățăm atât de multe informații critice în acel timp, primul nostru limbaj, cum să mergem, obiecte, alimente și legături sociale. ”
El a subliniat modul în care hipocampul, care se află într-o parte a creierului responsabilă de memorie, nu este capabil să creeze amintiri specifice atunci când ne naștem.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.