Dar acum trăim în cea mai avansată perioadă din punct de vedere științific din istoria omenirii pe Pământ - iar nemurirea ar putea să nu mai fie un vis imposibil de realizat ca până acum.
Mulțumită câtorva companii selecte, acest vis ar putea deveni realitate și s-ar putea să nu fie atât de costisitor pe cât ar putea crede publicul.
Firma Alcor, cu sediul în Scottsdale, Arizona, se comercializează ca lider mondial în domeniul criogeniei, procesul de congelare a unui corp după moarte pentru a fi readus ulterior la viață.
Cadavrele și creierele sunt înghețate în azot lichid după o moarte legală cu speranța de a fi înviate și de a le readuce la o stare de sănătate deplină în cazul în care o anumită tehnologie va permite ca oamenii să fie readuși la viață în viitor.
Conservarea întregului corp la Alcor costă 200.000 de dolari (145.000 de lire sterline), cu costuri anuale care se ridică la 705 dolari (510 lire sterline) pe an după moartea persoanei. 80.000 de dolari (58.000 de lire sterline) pentru un pacient neurologic, căruia i se conservă doar creierul.
Dar, potrivit directorului general britanic al companiei, Max More, procedura este de fapt destul de accesibilă pentru majoritatea.
El a declarat: "Majoritatea oamenilor se gândesc... Nu am 80.000 de dolari sau 200.000 de dolari la dispoziție, dar nici eu nu aveam când m-am înscris. M-am înscris ca student în Anglia, destul de sărac. Aproape toată lumea, ei bine, marea majoritate a membrilor noștri plătesc prin intermediul unei asigurări de viață. Pur și simplu fac din Alcor beneficiarul, tu doar plătești lunar standard pentru asigurarea de viață. Deci, pentru marea majoritate a oamenilor, este de fapt destul de accesibil. Dacă îți permiți să mergi la Starbucks din două în două zile pentru o cafea, îți poți permite criogenia."
Alcor are în prezent 1.379 de membri, inclusiv 184 de pacienți care au murit și ale căror cadavre au fost supuse proceselor de criogenare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.