Pe lângă torţa, al cărei preţ de pornire este de 200.000 de dolari, printre obiecte se mai află, de asemenea, o medalie de aur la hochei pe gheaţă, tot de la JO din 1968, o alta de la Jocurile Olimpice de vară 2016 de la Rio, şi o medalie de bronz de la JO de iarnă din 1936, desfăşurate la Garmisch-Partenkirchen.
Daniel Robin, campion mondial la lupte în 1967, a cucerit două medalii de argint la JO de vară din 1968, desfăşurate la Ciudad de Mexico, la lupte libere şi greco-romane. El a deţinut torţa până la moartea sa, în mai 2018, la vârsta de 74 ani.
Citește și:
Un tablou de Tonitza, vedeta licitației de iarnă Artmark. Cu cât s-a vândut
Torţa olimpică, una dintre cele 33 fabricate pentru JO de la Grenoble, a fost purtată de Daniel Robin pe Stadionul de Gheaţă, în data de 18 februarie 1968, cu ocazia ceremoniei de închidere, organizată într-o altă arenă decât cea care a găzduit ceremonia de deschidere, desfăşurată pe Stadionul Olimpic din Grenoble, pe 6 februarie. Stadionul Olimpic a fost o construcţie provizorie cu 60.000 de locuri.
Daniel Robin a fost penultimul purtător al torţei olimpice, care a fost transmisă patinatorului artistic Alain Calmat, la intrarea pe Stadionul Olimpic, cu ocazia ceremoniei de deschidere.
La Grenoble, în 1968, România a cucerit singura sa medalie la Jocurile Olimpice de iarnă, în proba de bob-2 masculin, prin Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.