Schiff a explicat într-o postare pe Twitter că după ce portofelul a fost corupt tehnic, parola nu a mai fost recunoscută de sistem ceea ce a dus la pierderea sumei, relatează Bloomberg.
Ceea ce este oarecum ironic este faptul că Schiff este unul dintre scepticii în privința monezilor virtuale, care nu de puține ori și-a exprimat neîncrederea în acest sistem.
Într-o postare ulterioară tot pe Twitter, Schiff a mai precizat că bitcoinii erau primiți cadou, ceea ce înseamnă că pentru el nu este o mare problemă.
Monedele digitale, o soluție pentru băncile centrale? Ce se întâmplă
Mulți sunt de părere că banii nu sunt pierduți din contul lui Schiff, chiar dacă acesta nu mai are acces la ei, cel puțin deocamdată.
Pe de altă parte economistul nu este prima victimă a problemelor tehnice legate de parola portofelului electronic.
Anul trecut clienții Quadriga CX (companie de schimb valutar din Canada care a intrat anul trecut în faliment) au pierdut milioane de dolari în criptomonezi după ce CEO-ul companiei a murit neașteptat iar cu dispariția acestuia s-a pierdut și accesul la portofelele digitale.
Schiff, celebrul consultant care adesea aduce critici la adresa bitcoin, afirma într-un mesaj postat în noiembrie că marijuana ar fi mult mai folositoare decât monezile digitale: ”Cu marijuana măcar te poți ameți dar cu bitcoin nu poți face nimic”.
Despre bircoin se spune că ar fi aurul criptomonezilor și că este un mod superior de a aduna valoare decât investind în aur datorită evoluției spectaculoase a monezii digitate care s-a scumpit cu 9.000.000 % din iulie 2010.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.