Publicitate
Baidu, care deţine motorul de căutare cu acelaşi nume, este una din primele firme din China care s-a listat în SUA, discută cu unii consilieri de încredere care este cea mai bună soluţie, susţin sursele.
Acestea adaugă că discuţiile sunt în stadiu preliminar şi planurile s-ar putea schimba.
Reprezentanţii Baidu nu au dorit să comenteze informaţia.
Într-un interviu acordat joi publicaţiei de stat China Daily, cofondatorul şi directorul general Robin Li a declarat că Baidu urmăreşte cu atenţie înăsprirea controalelor autorităţilor SUA asupra firmelor chineze listate pe bursele americane.
"Pentru o companie bună, sunt multe posibilităţi de alegere a destinaţiei listării, nu sunt limitate la SUA", a afirmat şeful Baidu.
Sursele au declarat că oficialii Baidu cred că firma este subevaluată la bursa americană Nasdaq.
Acţiunile Baidu au scăzut cu peste 60%, de la nivelul lor ridicat din mai 2018. La închiderea şedinţei bursiere de miercuri, capitalizarea bursieră a Baidu se situa la 29,59 miliarde de dolari.
Veniturile Baidu au scăzut cu 7% în primul trimestru din 2020, cel mai semnificativ declin anual de la listarea companiei, în 2005.
Citește: SUA vs China. Criza covid-19 dezvăluie adevăratul chip al Beijingului
Marţi, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că operatorul bursier Nasdaq Inc urmează să anunţe noi restricţii la Ofertele Publice Iniţiale (IPO), o decizie în urma căreia va fi mai dificil pentru unele companii chineze să debuteze pe bursa americană.
Deşi Nasdaq nu va cita în mod specific companiile din statul asiatic atunci când va prezenta modificările, decizia vine ca urmare a temerilor privind lipsa transparenţei în registrele contabile ale unor IPO din China şi legăturile lor apropiate cu deţinători importanţi de informaţii, susţin sursele.
Într-o perioadă de escaladare a tensiunilor dintre SUA şi China, în domeniul comercial, tehnologic şi al răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19), restricţionarea de către Nasdaq a listărilor din China ar reprezenta un nou motiv de inflamare a relaţiilor comerciale dintre principalele economii globale.
Prin noile reglementări li se va cere companiilor din unele ţări, inclusiv China, să obţină în cadrul IPO 25 de miliarde de dolari, sau, alternativ, cel puţin un sfert din capitalizarea lor bursieră post-listare, susţin sursele.
Este prima dată când Nasdaq stabileşte o valoare minimă a mărimii Ofertelor Publice Iniţiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.