"Despre investiţii, impactul nu este major, dar anul acesta Banca Transilvania avea în plan renovarea a peste 200 de agenţii. Asta, pentru beneficiile clienţilor noştri, pentru confortul angajaţilor noştri. E, am oprit. Aceasta înseamnă că zeci de firme de construcţii locale, din Brăila, Baia Mare, Suceava, nu vor primi contractele astea. Nu sunt contracte de milioane de euro, sunt contracte de câteva zeci de mii, 50.000, 100.000 de euro, depinde de spaţiu", a afirmat Tetik.
De asemenea, va fi amânată a doua fază a procesului de digitalizare.
Citește și:
Oficial BNR: Taxa pe lăcomie, unică la nivel mondial
"Pentru digitalizare, tot vorbim de digitalizare, suntem în faza de lansare. Am zis să amânăm a doua fază. Noi nu am cumpărat aplicaţiile noastre digitale de pe Google store sau Apple pay, cu 40 de lei. Noi plătim 40 de milioane de lei pentru siguranţă, sustenabilitate, pentru performanţă, hardware, software", a adăugat şeful BT.
Acesta a subliniat că, după câţiva ani buni de creştere şi de achiziţii, acţionarii BT nu se pot bucura, întrucât profitul a fost investit în capitalul băncii.
Omer Tetik a menţionat că banca are investitori străini, dar 60% este capital românesc şi sunt aproape 30.000 de români, persoane fizice, care au investit în bancă.
"În ultimii trei ani, am dat 55.000 de credite pentru IMM-işti. Sunt atât de multe informaţii false că băncile nu dau credite... Dacă aşa vor merge lucrurile, probabil că în următorii ani nu 55.000, poate 550 de IMM-işti vor primi credite de la Banca Transilvania", a atras atenţia Omer Tetik.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.