Publicitate
La începutul acestei luni, Comisia Europeană a acuzat opt mari bănci că s-au înţeles între ele, începând din 2007 şi până în 2012, pentru a diminua concurenţa pe piaţa obligaţiunilor din zona euro. Executivul european nu a dezvăluit atunci niciunul din numele instituţiilor respective.
Detaliile cu privire la implicarea băncii scoţiene şi posibila amendă care ar putea fi decisă la finalul anchetei Comisiei sunt necunoscute, a declarat joi pentru Bloomberg o sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul.
Lovitură pentru băncile europene
Ancheta Comisiei Europene este o nouă lovitură pentru băncile europene, care au plătit deja amenzi în valoare de miliarde de euro pentru practicile lor incorecte după criza financiară mondială. Anul trecut, RBS a acceptat să plătească o amendă de 4,9 miliarde dolari pentru a pune capăt anchetei demarate de autorităţile SUA pentru că a vândut titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) în perioada 2005-2008.
Citește și Chirițoiu: Va fi făcut public raportul investigației băncilor
Potrivit calculelor Bloomberg, începând din 2008 şi până în prezent RBS a plătit amenzi în valoare de aproximativ 17,9 miliarde dolari. Pentru prima dată după criza financiară, RBS a reluat anul trecut plata dividendelor şi are una din cele mai mari rate de capitalizare din Europa. Guvernul de la Londra deţine 62% din acţiunile RBS dar analizează posibilitatea vânzării unei părţi din această participaţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.