Sună ca o ficțiune științifică, dar imaginea este reală, așa cum arată fotografiile colectate de Observatorul Chandra cu raze X al NASA.
„Mâna” a fost generată de moartea unei stele masive într-o explozie de supernovă, care a lăsat în urmă un cadavru stelar superdens, care se învârtea rapid, cunoscut sub numele de pulsar, au spus membrii echipei Observatorului Chandra într-o descriere a dramaticelor imagini.
O gaură neagră își face de cap. Este IMPOSIBL, susțin experții
Pulsarul a suflat în jurul său o bulă de particule energetice, care, combinate cu resturile de după explozia supernovei, a creat structura asemănătoare mâinii care se întinde pe 150 de ani-lumină. Structura strălucitoare spre care mâna se întinde și o atinge este nor mamut de gaz cunoscut sub numele de RCW 89.
Rămășița de supernovă din mijlocul mâinii, numită MSH 15-52, se află la aproximativ 17.000 de ani lumină de Pământ. Astronomii cred că lumina exploziei sale a ajuns la noi acum aproximativ 1.700 de ani, făcând din MSH 15-52 una dintre cele mai tinere rămășițe de supernovă cunoscute în galaxia noastră, au spus membrii echipei Chandra.
Cercetarea, care a fost publicată în The Astrophysical Journal Letters în iunie 2020, a constatat că valul exploziei supernovei, care se află la vârful degetelor mâinii, se deplasează cu aproximativ 14,5 milioane km / h și materialul mai aproape de palmă se mișcă chiar mai rapid, peste 17,7 milioane km / h.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.