În urmă cu aproximativ o săptămână, Suedzucker a informat că va sista producţia la două fabrici din Franţa, Eppeville şi Cagny, care, împreună, livrează circa 450.000 de tone pe an, după ce înștiințase că va închide alte două unități in Germania cu o capacitate combinată de 200.000 de tone pe an.
Toate aceste decizii fac parte dintr-un amplu program de restructurare prezentat de Suedzucker la începutul anului, conform căruia grupul german vrea să îşi reducă volumul de producţie cu aproximativ 700.000 de tone pe an şi să realizeze economii de 100 milioane de euro pe an, din cauza scăderii preţului zahărului.
Citește și Legea care suprataxează zahărul, aprobată. Ce se scumpeşte
La finele lui 2018, cotaţiile futures la zahăr brut au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, în contextul unei pieţe mondiale supra-aprovizionate.
Uniunea Europeană şi-a liberalizat piaţa zahărului în luna septembrie 2017, punând capăt unui sistem de preţuri minime garantate şi cote de producţie protejate. Această liberalizare a dat producătorilor mai multă libertate pentru a se extinde şi a exporta însă această producţie suplimentară a venit pe o piaţă deja supra-aprovizionată şi a declanşat un declin global al preţurilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.