Inaugurarea a avut loc luni, 5 august, o investiție care se estimează la circa 40 milioane de euro care va crea sute de noi locuri de muncă.
Este vorba despre compania italiană De’Longhi care a deschis noua unitate de producție la Satu Mare. Noua fabrică de mașini automate de cafea se întinde pe 52.000 mp iar în următoarea perioadă urmează ca fie angajate aici circa 300 de persoane, conform publicației PesaSM.ro.
„Satu Mare este atractiv pentru investitori! A început producția la fabrica De’Longhi Satu Mare. Cu această nouă fabrică, o investiție de 40 de milioane de euro, România devine cel mai mare hub de producție de mașini automate de cafea al grupului De’Longhi. Fabrica va avea 350 de angajați până la sfârșitul anului, urmând să crească la 800 până la finalul anului viitor. Vom sprijini investițiile ce generează produse „made in Satu Mare””, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.
„Cu această nouă fabrică, România devine cel mai mare hub de producție de mașini automate de cafea al grupului De’Longhi. Evoluția constantă a competitivității echipei române, dezvoltarea portofoliului și calitatea produselor fabricate în România vor contribui cu siguranță la consolidarea poziției de lider pentru De’Longhi în fața clienților noștri, în toate colțurile lumii”, a declarat Nicola Serafin, General Manager De’Longhi Group, în cadrul evenimentului oficial de inaugurare.
Compania italiană are un alt punct de producție la Juc-Herghelie în județul Cluj, prima fabrică De’Longhi din România, inaugurată în 2013. Ulterior, compania a deschis o altă fabrică la Salonta, în județul Bihor, aici fiind produse echipamente de bucătărie pentru mic dejun, marca Braun. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri mai mare de 2,4 miliarde de lei și un profit de aproape 115 milioane de lei.
De’Longhi mai are în România un hub IT dedicat digitalizării companiei în sucursalele din 80 de țări.
Compania are o istorie de peste 50 de ani dar a debutat în segmentul mașinilor automate de cafea în 1993. Ulterior, compania s-a extins pentru a include aproape toate categoriile de aparate electrocasnice mici, de preparare a alimentelor și gătit, precum și curățenie.
De' Longhi, lider mondial în domeniul aparatelor de cafea pentru uz casnic; Kenwood, marcă britanică achiziționată în 2001, printre liderii mondiali în sectorul preparării alimentelor; Braun, marcă germană, aflată sub licență grupului din 2012, în segmentele aparatelor de bucătărie și electrocasnice; Nutribullet, marcă americană achiziționată în 2020 și lider mondial în segmentul blenderelor de bucătărie; Ariete, achiziționată împreună cu Kenwood în 2001, oferă soluții inovatoare în sectoarele gătit, călcat și curățat.
Listată pe principala piață bursieră Borsa Italiana din 2001, De' Longhi își distribuie produsele pe peste 120 de piețe din întreaga lume și are peste 10 000 de angajați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.